perjantai 11. toukokuuta 2012

Palermonpastaa

"Joka päivä ku o kouluruokaa mun tekis mieli heittää se pois. Paitsi jos o palermonpastaa. Voisko seurava kysymys olla "MIKÄ ON LEMPI KOULURUOKASI"?"

Tämä oli Lasten Parlamentin alakouluikäisen edustajan kommentti "Kerro kouluruokakokemuksesi" -kysymykseen.


Mietin  että olisikohan mahdollista palkata joku "kouluruokapoliisi" tarkastamaan Suomen kouluruokia. Toinen helpompi vaihtoehto olisi toiveruokapäivä.

Inka, 13

2 kommenttia:

 1. Hei Inka ja muut

  Minä ehdotan, että teette tästä blogista "Kouluruokapositiivin" raportoimalla mikä on hyvää kouluruokailussanne. Enemmän kouluruokailun kehittämistä auttaa yleisönne toteamus "meille kanssa samaa hyvää" kuin "näin huonosti meilläkin menee".
  Työniloa!

  VastaaPoista
 2. Mielestäni Palermonpastaa oli tarjolla kouluaikanani vasta nyt aikuisiällä ammattiopistossa. Se oli kyllä hyvää, mukavan kermaista pastaa vaikka broilerin laatu olisi voinut olla parempaa. Harmi, kun sitä ei ollut tarjolla aiemmin! :)

  Harmi, että määrärahat kouluruokailun osalta ovat tiukissa, sillä nimenomaan nuorten ja lasten tulisi saada päivittäin maistuvaa ruokaa hyvistä raaka-aineksista valmistettuna. Itse tosin pienempänä sitä ei ajatellut, vaan mussutti sen mitä oli tarjolla. Varsinaisia kouluruokainhokkejakaan ei ollut kuin jauhemaksapihvit ja muutama muu ruoka, joita en sitten syö muuallakaan (veriletut esimerkiksi). Kouluruoka on hyvää, kun siihen suhtautuu sillä tavalla ja ei ole liian kranttu. Harva oppilas saa ilmaisen kouluruoan, joka on varsinkin monipuolista ja ravinteikasta.

  Ainakin nyt 26-vuotiaana huomaan, että nuorten ja lasten käyttäytymisessä kouluruokailun suhteen ja ruokatottumuksissa on tapahtunut suuri muutos siihen verrattuna, kun itse oli vielä esimerkiksi peruskoulussa. Valitettavasti ei mitenkään aina positiiviseen suuntaan. Kannattaa pohtia tätä projektia monelta kantilta, voitte saada paljon irti :)

  Tsemppiä kouluruokaraportointiin! :)

  terveisin Hanna aka cebic
  ruokabloggaaja
  http://cebic.vuodatus.net

  VastaaPoista